Simone Gerard

Callantsoog 450 jaar in Vogelvlucht

  • (0) comments
  • 05/04/2022
In 2020 bestond Callantsoog 450 jaar.
Er werden vele, prachtige evenementen georganiseerd om dit heugelijke feit te vieren. Helaas kwam toen de Covid19 epidemie en alle activiteiten werden afgelast. Aanvankelijk verschoven naar 2021, maar ook in dit jaar bleef de Covid19 epidemie bestaan. Alle acitiviteiten zijn daardoor blijvend afgelast. Behalve de historische wandeling. Deze is geplaatst in 2021.
Het lag in de bedoeling om een fotoboek te maken van alle activiteiten naar aanleiding van het feest. Ook dat ging dus niet door. Hier ontstond het idee om een fotoboek te maken met foto's van Callantsoog toen en nu. In samenwerking met de Historische Vereniging van Callantsoog is een jaar gezocht, zijn archieven doorgespit, is gekozen en geschrapt. Ook werden er vele nieuwe, recente foto's gemaakt. Het uiteindelijke resultaat na een jaar mag er zijn. Het is een prachtig fotoboek geworden met honderden foto's van toen en nu. Fraai vormgegeven en met een harde kaft in A4 formaat.
Vrijdag 8 april wordt het eerste exemplaar overhandigd. Daarna is het boek te koop voor 17,50 euro. Bewoners van Callantsoog kunnen sparen voor 5 euro korting op het boek door stempels te verzamelen bij plaatselijke ondernemers.
Als u vragen hebt dan horen wij dat graag van u. Dat kan via deze website https://www.simonegerard.nl/ of de website van de Historische Vereninging van Callantsoog http://historischeverenigingcallantsoog.nl/

Om u een indruk te geven van het prachtige dorp Callantsoog en de vele activiteiten die er worden georganiseerd, het fantastische strand en de natuurgebieden rondom kunt u deze link aanklikken:
https://www.simonegerard.nl/2823/0/references/algemeen/callantsoog-450-jaar-in-vogelvlucht