Anderen over mij

Fotografie is een passie. Simone Gerard beheerst het ambacht tot in de vingertoppen. Werkt met gevoel voor kleur en compositie, met oog voor detail, en legt warmte in haar werk. Dat komt tot uitdrukking in al haar fotografie. In het maatwerk dat zij levert draait alles om service, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Simone Gerard heeft voor een aantal boeken de fotografie verzorgd, maakt reportages, publiceert in tijdschriften en werkt in opdracht. In haar eigen Twente, in de rest van Nederland, in Scandinavië, Uganda, of elders in de wereld. Simone neemt haar werk serieus, maar bovenal; ze neemt de tijd. Een foto van Simone is een mooi stuk ambachtswerk; uniek, met een persoonlijk tintje en helemaal af. 

Haar vakkennis geeft Simone graag door. In goed verzorgde workshops en als docent fotografie en beeldbewerking helpt ze leerlingen hun vaardigheden aan te scherpen. Haar werk getuigt van haar liefde voor de natuur, het landschap en voor dat mooie ambacht; de fotografie.
 

Ik heb gewerkt voor:

CREA + Terra Lannoo + Twence  +  Glaskunst + Bibliotheek Hengelo + ZGT Groep + Natuurdiorama + Natura Docet + Aliander + Enexis + Fontaine en Noë + Aprillis + Boekhandel Broekhuis + Zorgschakel + Visser en de Graef + Hoeve Springendal + Grasduinen + Twente Milieu + Landelijk Afvalpunt + Bibliotheek Enschede + Bibliotheek Almelo + Bang en Olufsen Enschede/Arnhem + Fysiotherapie de Eekmaat + Dickens Museum + Lannoo + Kampeerauto + Zoosite + Stichting Overijssels Verzetsmonument + Quatre mains + Walanne + Studio Rietveld + Goor Collectief + Vogelbescherming Nederland + Hotel Erve Bruggert + Hotel Divan Cave Göreme + Photoguide + Gerry Leferink en Wennink Uitvaartverzorging + Nolet Uitvaartverzorging + Hof Espelo  


Simone Gerard heb ik leren kennen als fotograaf, toen ik nog directeur was van Twence in Hengelo. Zij heeft verschillende soorten opdrachten voor dat mooie bedrijf gedaan, zoals foto's voor het jaarverslag, website, bedrijfsreportages maak van processen, machines en rapportages van openingen of andere gebeurtenissen. Naast de goede kwaliteit van de opnames, maakte zij indruk met flexibiliteit en snelheid van werken, vooral ook op de achtergrond waardoor de foto's een natuurlijke uitstraling hebben. Indrukwekkend vond ik de expositie op ons kantoor van diverse van haar natuurfoto's.


Bij de eerste zondagmiddag opening van Bibliotheek Hengelo konden klanten van de bibliotheek zich laten fotograferen. Hiervoor heb ik Simone Gerard gevraagd en geen seconde spijt gehad. Zij is enthousiast en stelt klanten direct op hun gemak met haar rust en professionaliteit. Met als resultaat mooie spontane, ontspannen foto's van top kwaliteit. Geen pretenties en praatjes, gewoon geweldig mooie foto's!

Ook de afwerking is helemaal in orde. Snelle levering en prachtig verzorgd!


Simone werkt professioneel, straalt rust en vertrouwen uit. Ze heeft oog voor detail en zeer zeker ook voor haar plaats in het geheel. Ze voelt goed aan wat er nodig is bij het vastleggen van een afscheid. Knap vind ik het dat ze in een vaak donkere kerk prachtige foto’s kan maken. Een echte vak-vrouw!


Simone fotografeerde voor Terra Lannoo boeken en kalenders met een grote verscheidenheid aan onderwerpen als bijvoorbeeld natuur, geschiedenis, mensen, landschappen en bezienswaardigheden.

Zij is een allround fotografe die zeer kundig is. Zij levert hoge kwaliteit is recht door zee en betrouwbaar. Zeer aanbevolen.

Trijnie Duut


Bij onze samenwerking voor het boek Thuis in Twente heb ik van dichtbij meegemaakt hoe zorgvuldig en betrokken Simone te werk gaat. Een echte vakvrouw die haar liefde voor de fotografie, haar liefde voor de natuur en haar liefde voor Twente in haar werk perfect weet te combineren. 

Flip van Doorn


“Natuur: Datgene wat de mens als natuur (wildernis) ziet, ook al is het door hemzelf als zodanig ingericht.”

Natuurfotografie wordt vaak onderschat. Deze fotografievorm vereist veel geduld, rust  en afzien bij zowel koude als warme temperaturen, veel lichamelijke- en geestelijke inzet, gedegen voorbereiding, technische kennis van materiaal en randapparatuur. Deze elementen vormen Simone Gerard. Niet zo verwonderlijk dat zij haar ziel en zaligheid geeft voor dit vak; zij is dit vak.

Dit is ook terug te zien in haar cursussen die zij verzorgt bij CREA Centrum voor Kunsteducatie en de Hengelose Balletschool. In een wildernis van vragen gidst zij haar cursisten deskundig en geeft richting met respect voor cursisten en natuur. De cursisten mogen meekijken door haar vizier en  registreren de wereld anders dan daarvoor!

Lous Kerkhof

CREA Centrum voor Kunsteducatie & de Hengelose Balletschool

Hoi Simone,

Ik heb vanavond met volle teugen genoten van de cursus en eenmaal thuis ook met enthousiasme de verhalen verteld.

Met vriendelijke groeten,
Florian Groothuis

Share our website