Simone Gerard

Diverse boeken

  • (0) comments
  • 28/02/2017

Thuis in Twente

Twente heeft karakter. Een karakter dat zich manifesteert in het landschap, in de bewoners en in de eeuwenoude gebruiken. Al zeker tweeduizend jaar vormt de regio een samenhangend geheel. Sagen en legenden vertellen van het verleden, veldkapelletjes en geveltekens getuigen van de devotie; tussen Regge en Dinkel ligt een uniek stukje Nederland.

Een ode aan Twente, dat is Thuis in Twente in de eerste plaats. Een ode aan de kwetsbare beekdalen en de oude stadjes, aan de golvende essen en de woeste veengebieden. Maar Twente is ook industrieel erfgoed, landschapskunst en verrassende moderne architectuur.

Fotografe Simone Gerard nam schrijver Flip van Doorn mee naar alle plekken die je alleen kunt vinden als je de streek door en door kent. Op zijn beurt wees Van Doorn haar op de bijzondere kanten van Twente die je eigenlijk niet meer ziet als ze gewoon voor je zijn.

Zo is Thuis in Twente het resultaat van het samenspel van een geboren en getogen Twentse en een westerling. Een boek waarin de diepgewortelde liefde voor de geboortegrond en de onbevangen blik van een buitenstaander elkaar voortdurend kruisen en versterken.

Voor degene die er graag komen is het een startpunt voor een trektocht door het hedendaagse Twente, en tegelijkertijd een mijmerboek dat een nostalgische blik op het verleden geeft.



Sporen van de vaderlandse geschiedenis

Bepalende Plekken Uit Meer Dan 2000 Jaar Geschiedenis Van Nederland

Het boek dat jaartallen laat zíen! Nederlands rijke historie beeldend verteld. Plekken, objecten, monumenten die nu nog te zien of te bezoeken zijn. Teksten van ervaren historicus Bert Stamkot. Met ca. 260 full colour foto's, gemaakt door Simone Gerard.



Zicht op molens

Het tweede deel in de reeks Nationaal Erfgoed. Met vele honderden speciaal voor dit boek gemaakte foto's. Van de hand van molen-auteur én molenaar Willem Roose. Geografisch ingedeeld met aansprekende thema's als molentypen, molennamen, functies, technische termen, molenaars en wieken.



Natuurlijk Nederland

Verdeeld over tien categorieën (zoals Bossen en wouden, Eilanden en schiereilanden en Nieuwe natuur) worden telkens tien natuurgebieden besproken. Omdat de Oostvaardersplassen onder twee categorieën zijn opgenomen (Weiden en velden en Nieuwe natuur) is eigenlijk sprake van de 99 mooiste natuurgebieden van ons land.



Nederland en het water

Een prachtig gebonden boek over water, de strijd tegen het water, de cultuur, musea en nog veel meer. Fotografie Simone Gerard, auteurs Graddy Boven, Henk Visser en Arne Zuidhoek.